Ordbild som säger "Tänk om"
du skulle börja
Illustration av en cykel
Du sparar pengar på att cykla, men cykling är så mycket mer! Att cykla är framför allt en insats för din hälsa, vardagsmotion gör dig stark både till kropp och knopp. Med cykeln kommer du hela vägen, från dörr till dörr, utan att riskera att hamna i bilkö. Och vill du inte cykla hela vägen kan du ofta cykla del av vägen, till din bästa hållplats där du kan ta kollektivtrafiken sista biten. Det finns nästan lika många olika sorters cyklar som det finns behov och livsstilar. Allt från elcyklar, landsvägscyklar och hybrider till lastcyklar, vikcyklar och elsparkcyklar. Vilken cykel passar ditt liv bäst?
Illustration av en lampa som lyser
Gör resan från tanke till handling​
Växla upp cykelpendlingen med hjälp av dessa tips!​

Prova hyrcykelsystemet Lundahoj! Nu får du en helårsprenumeration för 25 kronor. Välj årsabonnemang, fyll i dina personuppgifter och skriv sedan kampanjkoden "Tänk om". För att ta del av erbjudandet, ladda ner appen eller följ länken.

Läs mer

Låna en elcykel, eldriven lastcykel eller en sportig pendlingscykel av oss. Du som är vanebilist och bor eller arbetar i Lunds kommun har möjlighet att låna en cykel för att testa en ny resvana.

Läs mer

Hur cykelvänlig är din arbetsplats? Lägg förslag om att arbetsplatsen är med i den nationella utmaningen Cykelvänligast.

Läs mer

Glöm inte att ta hand om din cykel. El välservad cykel är både säkrare och lättare att cykla på. Lämna in den på service då och då eller låna verktyg och gör det själv på Bike Kitchen.

Läs mer

Spana in kartan som visar cykelvägar och pumpstationer.​

Läs mer

Cykla till och från bussen eller tåget och parkera cykeln vid hållplatsen eller stationen. Hitta din bästa hållplats på kartan.

Läs mer

Felanmäl cykelvägar som inte håller måttet!

Läs mer
Då skulle du
Bli piggare, gladare och sova bättre
Utveckla ett bättre skydd mot stress och få ökad koncentrationsförmåga
Göra en klimatinsats
Få vardagsmotion enkelt
Få pengar över till annat
This is some text inside of a div block.